Thursday, May 22, 2014

Blackhat SEO Öldürür

black hat seo

Blackhat SEO Nedir?

Arama motorları tarafından yasak olan ya da benimsenmeyen çeşitli teknikler kullanarak arama motorlarındaki pozisyonun yukarılara doğru taşınması işlemine denilir. Bu konunun ayrıntısına girip hırsıza yol göstermek istemeyiz. Arama motorlarının istemediği noktaları okursanız aslında neler yapılmaması gerektiğini anlarsınız.

Konu, dinamit ile balık avlamaya benziyor. Dinamit ile balık avlama, balık yakalarken  kullanılan en etkili yöntemlerden biri. Kısacası şöyle bir yöntem; dinamiti yerleştiriyorsunuz, suyun içerisindeki tüm canlılar ölüyor yukarıya çıkıyorlar. Siz de zafer sevinciyle tuttuğunuz balıklar için seviniyorsunuz. Tek seferde 3-5 balık tutmak yerinde 100-200 balık tutmuş oluyorsunuz. Ama öldürdüğünüz canlılar ve balık yumurtaları yüzünden yavaş yavaş balık avladığınız yerde balıklar tükenmeye başlıyor. Siz de ekmek kapınızdan oluyorsunuz.

Blackhat SEO da aynen bu örnekteki gibiydi. Ve bu durumdan rahatsız olan Google, bu teknikleri kullananları tek tek cezalandırmaya başladı. İyi ki de öyle yaptı.
Blackhat SEO denilen teknikleri uyguladığınız takdirde er veya geç yaptıklarınız fark edilir ve siteniz bu arama motorlarından sonsuza dek uzaklaştırırlar. Yavaş yavaş ve yasal yöntemlerle sıranızın yükselmesini beklemekten ise bu yollara başvurduğunuz için emek verdiğiniz sitenizin ziyaretçilerinden de olabilirsiniz. Bu nedenle bu tarz yöntemleri denememenizi, bu tarz yöntemleri kullanmayan güvenilir SEO firmalarıyla çalışmanızı şiddetle tavsiye ediyoruz.
Aman dikkat, blackhat SEO öldürür.

No comments:

Post a Comment